Mange har spurgt om hvorfor gadelyset gik ud lørdag aften.
Det var Earth Hour tid, og WWF Verdensnaturfondens globale klimakampagne blev skudt i gang og Nordfyns Kommune gik i sort lørdag den 28. marts mellem kl. 20.30 og 21.30.
Netop i den time slukkedes lyset i store og små byer verden over. Sidste år deltog 172 lande, og 10.400 landemærker slukkede lyset. Mange steder i Danmark gik gadebelysningen også ud i "Jordens Time".
Earth Hour-kampagnen handler om at vise, at klimaforandringerne skal tages alvorligt, og at ord skal følges op af handling - også når lyset er tændt de øvrige 8.759 timer af året. Og det gør Nordfyns Kommune.
Selv om de fysiske biblioteker i Nordfyns Kommune er lukket, selvbetjeningspc'erne er slukket og legetøjet er lagt til afspritning, så er der stadig adgang til bøger, tidsskrifter, film og ikke mindst vejledning fra bibliotekarerne. Det foregår bare lidt anderledes end vi er vant til.
For lidt over en uge siden "forsvandt" det bibliotek, som vi kender. Men da der blev lukket ned for alt det fysiske, gik bibliotekerne i gang med at skrue op for det digitale og virtuelle bibliotek. Det kan selvfølgelig ikke helt det samme som det fysiske bibliotek, men det kan meget - og det kan også både noget andet og noget nyt i forhold til det fysiske bibiiotek.
Formand for Erhvervs- Kultur og Fritidsudvalget Mette Landtved-Holm hilser de nye tiltag på biblioteket velkommen.
- Vores borgere står med en helt anden hverdag, end de er vant til. Jeg synes, at det er godt set, at Bibliotek og Borgerservice nytænker sine tilbud og på den måde bliver relevant i den nye virkelighed. Kan vi med de her tilbud fange børnenes opmærksomhed for en stund, så får forældrene et pusterum, siger Mette Landtved-Holm.
Nordfyns Erhverv, Event & Turisme, til dagligt NEET, har oprettet en hjemmeside, hvor man kan se hvad den enkelte butik tilbyder, her i coronatiden.
Vil du være med til at sikre de lokale virksomheders overlevelse? De lokale butikker og spisesteder tilbyder særlig service, så du stadig kan handle hos dem under coronakrisen.
Find de gode butikker, hvor du vil handle både nu og i fremtiden.
Køb lokalt og støt op om din kommune. https://www.neet.dk/shop-nordfyn/
Kender du virksomheder, som burde være på listen? – så tip os på info@neet.dk
Der er en stor mangel på virksomheder fra Otterup!? Det må være en fejl...
Der er virkelig mange mennesker, der i dag går rundt og spekulerer på hvordan verden vil se ud, når denne corona-pandemi er overstået. Nogle politikere er ikke meget for at tale om det, da man er nervøs for enten at tale situationen for meget op eller alternativt at male et for pessimistisk billede af det hele.
Men én der gerne vil, er vores egen borgmester Morten Andersen, som siger:
”Ved fælles hjælp vil vi se et Nordfyn, der ligner sig selv som før corona-krisen. Men det kræver en del forskellige indsatser fra mange forskellige aktører. Og jeg medgiver gerne, at det vil være en hård tid for mange, både for borgere i al almindelighed, men især for lønmodtagerne og deres virksomheder.”
...og gør det nu - det er vigtigere end nogensinde!
Bruno Christensen (billedet) er mangeårig ekspert inden for detailhandel. Han ser med stor alvor på den ny situation, som corona-virus har kastet mange lokale virksomheder ud i.
- Gennem tiderne er der lanceret mange kampagner for at få forbrugerne til at handle lokalt. Nu er det imidlertid vigtigere end nogen sinde, hvis byens borgere vil undgå at stå med en by uden butikker, cafeer og restauranter - eller lokalavis.
- Hvis Danmark forbliver lukket ned i mere end 14 dage, vil vi se en øgning i antallet af butikslukninger, og i visse byer i provinsen vil hele gader komme til at fremstå butiksløse. I værste fald kan vi nogle steder i Danmark opleve en total nedsmeltning af detailhandelen, og betegnelsen "spøgelsesbyer" vil være en kendsgerning.
Det og mere skriver Viborg Nyt her
Puljen understøtter Nordfyns Kommunes vision 'Vi skaber et samlet og stærkt Nordfyn' ved at understøtte projekter, der medvirker til en positiv udvikling af kommunens landsbyer og landdistrikter.
Puljen støtter projekter udenfor de 4 største byer.
Der lægges vægt på det lokale fællesskab i gennemførelsen af projekterne, så puljen støtter 'kun' op til 75 % af udgiften. Egenfinansiering sker ved det frivillige engagement, hvor en arbejdstime omregnes til 156 kr. i egenfinansiering.
Det er en forudsætning for at opnå tilskud, at der er opbakning fra lokalrådet. Landdistriktsrådet vurderer og indstiller ansøgningerne.
Ansøgningsfristen er den 15. november (bevilling til året efter) og 15. maj. Hvis der resterer midler efter den 15. maj, så behandles eventuelle ansøgninger løbende.
Sådan kan du følge med i kommunens beredskabsindsatser på sundheds- og ældreområdet og få relevant information om corona/covid-19
Grundet pandemi-udbruddet af Coronavirus/COVID-19 har Nordfyns Kommune iværksat sit beredskab og intensiveret sin kommunikation om retningslinjer til
både borgere og personale, samt hvilke tiltag som iværksættes.
Vi ønsker også, at du som borger kan følge med i, hvordan situationen arter sig på Nordfyn. Derfor har vi oprettet Facebooksider for vores mange institutioner,
så du kan tilgå den information og de beskeder, som måtte være relevante for dig.
Du finder overblikket over alle relevante Facebooksider, som dækker institutioner og områder for sundhed og omsorg på voksen- og ældreområdet på Nordfyns Kommunes hjemmeside www.nordfynskommune.dk/corona
Gå på opdagelse i Nordfyns enestående natur. Her er der nemlig god plads, så du sagtens kan overholde myndighedernes retningslinjer – for det skal du selvfølgelig.
Her kan du blandt andet boltre dig langs Fyns længste kyststrækning, der er hele 154 km lang. Det betyder omregnet - at selvom alle indbyggere i hele Nordfyns kommune valgte at tage til kysten på én gang, så ville man alligevel kunne stå med en afstand på minimum 5 meter imellem alle – og det er faktisk ret meget.
Der er også masser af mulighed for at cykle, løbe, gå, klatre i træer og lege i vores dejlige skovområder og meget, meget mere.
I Nordfyns Kommune kan vi få brug for flere hænder til at håndtere Corona-krisen i hjemmeplejen, på plejecentre, botilbud og i hjemmesygeplejen. ‼️
Du er måske SOSU-medarbejder, sygeplejerskestuderende eller pensioneret sygeplejerske, læge, eller andet sundhedspersonale. Det kan også være, du har forladt faget for en tid. Så hører vi gerne fra dig.
Har du en sundhedsfaglig baggrund og har mod på at bidrage kan du fra på mandag melde dig på www.nordfynskommune.dk. Vi bruger nemlig weekenden på at bygge en sikker internetformular, hvor du kan fortælle os om dine kompetencer, muligheder for at hjælpe m.v. Du er også allerede nu velkommen at skrive til Forhandlingogpersonale@nordfynskommune.dk, så melder vi tilbage.
Fra og med i morgen sker der ændringer i busdriften i en række kommuner, herunder Nordfyns Kommune.
For Nordfyns Kommune gælder Lokalruter
Kørsel på lokalruter indstilles fra og med fredag morgen
Regionale ruter
Natbusserne indstilles fra og med fredag den 20. marts 2020. FynBus arbejder på en større køreplanændring fra i løbet af næste uge.
Vigtigt!
For at undgå at der vil være borgere, der ikke vil kunne komme på eller fra arbejde, vil det være muligt at benytte Flextrafikken på fordelagtige vilkår. Se nærmere her:
www.fynbus.dk/coronatrafik
For mere info har FynBus oprettet en særlig hjemmeside om FynBus og Corona-virussen, hvor du kan se, hvad der kommer til at ske. Siden findes på adressen www.fynbus.dk/coronavirus
Fra og med i dag er indført forbud mod besøgendes adgang til alle kommunens plejehjem samt kommunale og private bosteder.
Det er nødvendigt for at forebygge eller inddæmme udbredelse af coronavirus/COVID-19. Forbuddet sker efter påbud fra Styrelsen fra Patientsikkerhed og gælder alle kommuner.
Forbuddet omfatter ikke besøg i kritiske situationer fra en patients nære pårørende. F.eks. et uopsætteligt besøg hos en kritisk syg eller døende person, eller forældres eller andre nære pårørendes besøg hos et mindreårigt barn eller lignende særligt tungtvejende grunde.
For at reducere risikoen for smitte har alle plejecentre fået sat såkaldte sluser op i form af containere.
Sluserne fungerer som midlertidigt opbevaringssted for varer som leveres og skal afhentes af eksterne leverandører (gælder ikke madvarer).
På denne måde skal eksterne leverandører ikke ind på vores plejecentre og udsætte beboere og personale for mulig smittefare.
Levandøren bruger håndtaget i den ene ene, mens personale bruger håndtaget i den anden ende af containeren.
Her vises et eksempel fra Plejecenter Bryggergården i Otterup.
Nordfyns Kommune står stadig klar til at tage imod jer, når I har brug for hjælp. Selv om vi ikke længere sidder på vores vante pladser på rådhusene, så er alle medarbejdere stadig tilgængelige både på telefon og på mail. Vi deltager ikke i fysiske møder, men er der behov for et møde, så er vi klar til et telefonmøde over TDCs mødetelefon.
Da vi i øjeblikket ikke sidder fysisk samlet, vil det tage lidt længere tid for os at få koordineret tingene. Men det er vigtigt for Nordfyns Kommune, at vi bidrager til, at I kan fortsætte jeres erhvervsaktiviteter så upåvirket som muligt.
De aktiviteter, hvor vi har private entreprenører og håndværkere på, fortsætter også uændret. Det gælder fx vores bygge- og anlægsprojekter. Der kan selvfølgelig opstå særlige situationer, hvor vi bliver nødt til at omprioritere. Men vi vil i videst muligt omfang forsøge at holde projekterne i gang. Alle projektledere er også klar på både telefon og mail.
Vil du se de nye vikinger i aktion? Så har du fire muligheder inden de går på sommerferie.
𝘿𝙚𝙧 𝙚𝙧 𝙥𝙡𝙖𝙣𝙡𝙖𝙜𝙩 𝙛ø𝙡𝙜𝙚𝙣𝙙𝙚 𝙛𝙞𝙧𝙚 𝙩𝙧æ𝙣𝙞𝙣𝙜𝙨𝙠𝙖𝙢𝙥𝙚:
• Tirsdag den 27. maj, klokken 19.30 mod Kolding IF i Sydbank Arena, Kolding
• Lørdag den 7. juni, klokken 13.00 mod Give HK i Give Idrætscenter
• Torsdag den 12. juni, klokken 20.15 mod Kerteminde HK i Kerteminde Idrætscenter
• Torsdag den 19. juni, klokken 18.30 mod Vejle HK i Otterup Idrætscenter
Vi glæder os til at vise drengene frem for jer, og vi håber på fire gode kampe, hvor vi kan få spillet de mange nye vikinger sammen, så vi står knivskarpt i september når sæsonen starter
OHK
COVID-19: Hygiejne er afgørende. Derfor fokuserer Nordfyns Kommune ekstra på rengøringen i den kommende uge. Vi planlægger ekstra rengøring på de institutioner, som har nødberedskab.
Der er iværksat 3 daglige rengøringer på skoler og daginstitutioner, som er del af nødpasningen. De ekstraordinære tiltag træder i kraft fra mandag morgen og første rengøring er sket inden børn og personale møder ind mandag.
Der er især fokus på elementer som berøres og andre risikoelementer i forhold til smittespredningen.
Derudover gør vi i den kommende tid ekstra ud af rengøringen på fællesarealer på plejecentrene.
Supermåne-fænomenet opstår, når der er fuldmåne, mens Månen er tættest på os i løbet af sin tur omkring Jorden. Fordi Månen er omkring 40.000 kilometer tættere på Jorden end normalt, ser den lidt større ud end ellers.
Supermånen kan desuden lyse stærkere end normalt, hvilket måske kan forstyrre din søvn, hvis du er særligt sensitiv overfor lys om natten og ikke har gode gardiner i soveværelset.
180 medlemmer af Nordfyns Erhverv og Turisme fejrede i går Nordfyns erhvervsliv, da Nordfyns Kommune og Nordfyns Erhverv og Turisme uddelte 4 priser ved årets generalforsamling.
Stort TILLYKKE til prisvinderne Nykjærs Malerfirma, Orkla Confectionary & Snacks Danmark, Fyns-Bilsalg A/S, og House Nordic og alle de nominerede virksomheder.
Udover kåringer og overrækkelse af gaver blev der netværket og snakket livligt under middagen, og aftenen sluttede med et inspirerende oplæg med Tommy Ahlers omkring dét at skabe forandringer, være sulten, forblive nysgerrig, elske sine fejl og at sigte efter månen.
NEET takker for den flotte opbakning til generalforsamlingen.
Lørdag var der finale på POP'en mellem de fire bedste hold, der har været tilmeldt Albani Cup Fyn.
De 4 finalister var de forsvarende mester fra POP'en, City Club Odense, Gordons Pub Nyborg og Bullerup Pub.
Ikke uventet løb POP'en igen med sejren, det blev dog ingen enkel opgave - men spændende, til stor glæde for de mange opmødte tilskuere.
I samme ombæring kunne vi måske lige nævne at der i sidste weekend blev holdt den årlige forårsturnering i skomager. Den disciplin blev vundet af John Gerskov, Bent Bornholmer nummer 2 og den ubeskedne vært Torben blev nummer 4.
Bedste dame fru Åse Gerskov.
Tillykke til alle.
Et dejligt sted ud for Egensedybet ligger Otterup Lystbådehavn. Et måske lidt overset sted, men det er i så fald uretfærdigt. Der er pragtfuldt ude ved den lille lystbådehavn, og der er mange aktiviteter i sejlklubben.
Erik Hansen, der både er formand for andelsforeningen som ejer havnen og formand for sejlklubben Egensedybet, fortæller at der er ca. 100 medlemmer i sejlklubben. Heraf er de 25 ungdomssejlere, og de er meget aktive.
”Der er 79 andelshavere i ejerskabet af andelsselskabet Egensedybet. Det er selve havnen. Havnen danner rammerne om alle de aktiviteter som sejlklubben har. Sejlklubben lejer sig ind i havnen, og den vej hænger det hele sammen.
Andelsselskabet står for al vedligeholdelse af havnen, og sejlklubben vedligeholder deres lokaler. Hvert år i marts åbner havn og sejlklub for deres aktiviteter, og det hele lukkes ned igen i november. Sådan ser sæsonerne ud”, fortæller Erik.
Her er selvfølgelig forskellig festivitas, når sæsonen starter og slutter. Af udenomsaktiviteter nævner Erik, at der nyligt er bygget nye bade og toiletter samt et shelter på havnen, ligesom der er bygget ud i forbindelse med klubhuset.
Den nordfynske miljøpris går i år til Orkla Confectionery & Snacks Danmark i Søndersø. Prisen tildeles for et unikt varmeprojekt, hvor overskudsvarme indgår fjernvarmeforsyningen i stedet for at forsvinde i den blå luft.
- Som lokal virksomhed ser vi det som vores ansvar at bidrage til lokalsamfundet. Initiativet med overskudsvarme er et led i vores løbende arbejde på at reducere vores CO2-aftryk. Derfor er vi også glade for at modtage Nordfyns Kommunes Miljøpris, siger Supply Chain direktør Jette Bruun fra Orkla Confectionery & Snacks.
Orkla Confectionery & Snacks Danmark i Søndersø har i flere år sendt overskudsvarme ud i fjernvarmenettet svarende til opvarmning af 400 parcelhuse. Virksomheden forventer, at kunne levere grøn varme til ca. 200 boliger mere og reducere CO2 udledningen med yderligere 350 tons/år i forbindelse med installering af en ny køler. Dette arbejde er påbegyndt.
Så er årets laugsbeviser i handelen og som sædvaneligt kan du støtte andedamslauget ved at købe et andelaugsbevis formades 100,- kr.
Alle midler der kommer ind ved salg af Laugsbeviser, går ubeskåret til drift, fornyelse og vedligehold af anlægget.
Andedammen i Otterup kan føre sin historie næsten 100 år tilbage i tiden, hvor
borgere fra land og by igennem generationer har nydt synet af sorte svaner, ænder
og fasaner, og fra sommeren 2012, de meget populære påfugle.
Men uden befolkningens støtte, ved køb af Laugsbeviser, og opbakning til området,
var pladsen i dag jævnet med jorden.
På søndag kan du møde laugsmedlemmer ved andedammen, hvor der hver den første søndag i måneden er fælles oprydning og andesnak.
Her kan du købe andelaugsbeviser og støtte det gode arbejde.