l al sin tid var malermester Andersen fra Otterup levende interesseret i egnens fortid, og hvor han kom, ransagede han gårdenes lofter og samlede gamle brugsting, som kunne fortælle om forfædrenes liv. Men der skulle gå 30 år, før han endelig fik den smukkeste ramme om sin samling.
Hans drøm om et museum gik i opfyldelse i 1958, da man kunne indvie et hjemstavnsmuseum i det godt 200 år gamle "Frelserens Hospital" som ligger ved
siden af Otterup kirke.
Bygningen blev opført som hospital (fattiggård) i 1722 af amtmand Christian Sehestedt, som ejede Ravnholt gods og Nislevgård. Det blev bygget for fattiglemmer i sognet og fungerede som sådan i et par hundrede år. Så overtog kommunen det. og før museet blev indrettet, havde Otterup Bibliotek til huse her. Men da der blev ledige lokaler på den tekniske skole, flyttede biblioteket derhen, og så blev der plads til malermester Andersens drøm. De sidste 50 år har bygningen huset Otterup Museum, som nok er et af de absolut mindste museer i Danmark.
Otterup Museum var i begyndelsen kun indrettet midlertidigt, og der var meget arbejde, der skulle gøres. Man ønskede at indrette museet med udelukkende nordfynske ting og sager, så man en dag havde et komplet hjem, som det så ud for hundrede år siden.
Proviser Moltke fra Otterup, som var repræsentant for Nationalmuseet. og som hjalp med at konservere de gamle genstande, talte ved indvielsen, og han var glad for den store tilslutning, som tydede på stor interesse for museet.
l 1983 blev museet endnu en effekt rigere. da Otterup Museumsforening fik foræret fundatsen til Otterup Hospital. Den er håndskrevet og underskrevet af ingen ringere end Kong Frederik den fjerde i 1722.
Der er tale om et lille hefte, som er i rimelig god stand. Fundatsen blev sendt til konservering og siden udstillet.